این کاستوم رام که لقب محبوبترین و مشهورترین کاستوم رام را نیز به همراه خود دارد از نسخههای اولیه اندروید وجود داشته و حالا آخرین نسخه پایدار آن نسخه CM10.2 مربوط به اندروید 4.2.2 است. از نظر ظاهری CyanogenMod بسیار شبیه به اندروید خالص طراحی شده و سعی شده تا کمترین تغییرات بر روی آن اعمال شود؛ از این جهت این رام برای افرادی که میخواهند به نسخههای بالاتر اندروید دست پیدا کنند اما سازنده گوشی یا تبلتشان آپدیتی را عرضه نکرده است مناسب میباشد.
این رام به صورت رسمی 200 دستگاه اندرویدی مختلف را پشتیبانی میکند که میتوانید لیست آنها را از اینجامشاهده کنید اما کاربران سایت XDA-Developers این کاستوم رام را برای بیشتر دستگاههای پشتیبانی نشده اندروید پورت کردهاند. این نوع رام معمولاً در 4 حالت مختلف به ترتیب پایداری از کم به زیاد Nightly، M Snapshot یا Milestone، Release Candidate یا RC و Stable ارائه میشود. به کاربران عادی تنها استفاده از نسخه پایدار یا Stable و همچنین RC توصیه میشود چرا که باگها و اشکالات نرمافزاری عمده آنها برطرف شده و برای استفاده روزانه مناسب هستند. اما نسخه شبانه یا Nightly که آخرین امکانات در آن گنجانده شده ممکن است چندین اشکال کوچک داشته باشد. البته اگر بعد از روت کردن و نصب ریکاوری از رام فعلی خود بکاپ بگیرید دیگر هیچگونه نگرانی نخواهید داشت.
گفتیم که CyanogenMod از نظر ظاهری شباهت زیادی به نسخه استاک اندروید دارد پس اگر به طور مثال یک نکسوس 4 با اندروید 4.3 داشته باشیم چرا باید از کاستوم رام سیانوژنمد همان نسخه اندروید استفاده کنیم؟ این کاستوم رام علاوه بر بهینهسازیهای سرعت و پایداری امکاناتی نظیر Gesture های صفحه قفل، تنظیمات Quick Settings قابل گسترش، اکوالایزر صدا، پشتیبانی از تمها، امکان اشتراک اینترنت از طریق WiFi، بلوتوث و USB، آورکلاک و آندرکلاک پردازنده و لانچر جدیدی به نام Trebuchet را دارد. این لانچر به همان سرعت و روانی لانچر پیشفرض اندروید است با این تفاوت که میتوانید از نظر ظاهری تغییراتی مانند تعیین تعداد آیکنها، تغییر انیمیشن صفحات، مخفی کردن نوار وضعیت، نحوه قرارگیری والپیپر و بسیار چیزهای دیگر را روی آن اعمال کنید